2011. április 29., péntek

Édes savanyú csirke



Amikor nincs időm főzni és ha van otthon a fagyasztóban wok zöldség akkor ezt csinálok. Gyors és finom is. Én nem szeretem a nyúlós kínai ételeket,  ezért is kerestem valami olyat ami ehető és nem is nyúlósJ.  A fiam nagyon szereti a kínai ételeket, nem baj, ha csípős, ha bármilyen állagú, csak finom legyen.

2 pohár rizs
½ kg wok zöldség
40 dkg csirkemell
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál ecet
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál  kínai 5 fűszerkeverék

A rizset megmossuk, melegvízben fél órát áztatjuk, lecsöpögtetjük.  Egy edényben kevés olajon megpirítjuk, felöntjük dupla annyi forró vízzel, 1 és fél teás kanál sót teszünk hozzá, hagyjuk felforni, lefedjük és 20 perc alatt készre pároljuk.

A csirke mellet kockára vágjuk, megmossuk, kevés olajon puhára sütjük, hozzáadjuk a barna cukrot, az ecetet, a szójaszószt,  az 5 fűszerkeveréket és a zöldséget.  Körülbelül 10 perc alatt kész van.
Általában amíg a rizs párolódik addig készen lesz a hús is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése