2011. április 30., szombat

Francia csokitorta




Ezt a receptet azoknak érdemes kipróbálni akik nem szeretnek sokat pepecselni a konyhában. A televizíóban láttam ezt a recepted, már nem is tudom ki sütötte, de gyorsan leírtam a receptet. Nagyon könnyű, csak oda kell figyelni a sütésnél. Nem szabad tovább sütni, mint amennyit időt a recept ír. Ha jól sütöttük nagyon krémes lesz.

  • 25 dkg 60% -os étcsokoládé
  • 5 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl kávé
  • 1 rum eszenc

Előmelegítjük a sütőt.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A csokit a vajjal vízgőzön felolvasztjuk. A többi hozzávalóval mindent összekeverünk és végül a tojáshabot hozzáadagoljuk. 25 cm-es kerek kapcsos tortaformába tesszük (az aljára zsírpapírt teszünk) és a tortaformát kivülről egy foliával körbetekerjük (nehogy víz szivárogjon a süteménybe). Vízgőzön gázsütőben 180 fokon 1 órát sütjük. Ha kihűlt, a tortaforma kapcsos részét leveszük, egy nagy tányért a torta tetejére helyezünk és óvatosan átfordítjuk a tortát. Érdemes a tányért megszórni előtte egy kevés porcukorral, így nem fog leragadni a torta alsó része.
Tűpróba!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése