2011. március 26., szombat

Töltött krumpli



Ez egy arab recept, kicsit macerás, de nagyon finom.
Én mindig joghurtos uborka salátát készítek mellé, de bármilyen savanyúsággal lehet enni.
Lehet kis krumplikat is használni, de azzal sokkal lassabban haladunk:)

Hozzávalók 3 személyre:

6 db nagy krumpli
1/2 kg darált hús
1 nagy fej hagyma

arab fűszerkeverék


A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, félbevágjuk, közepét kiváljuk, de a belsejét nem dobjuk ki, hanem
a későbbiekben felhasználjuk.
Újjra megmossuk, lecsöpögtetjük, és a kivájt krumplikat olajban pirosra kisütjük.
Amíg a krumplik sülnek addig 1 hagymát megtisztítunk, apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a darált húst és azzal is pirítjuk tovább. Sóval és 1 kiskanál arab fűszerkeverékkel ízesítjük.
Ha minden elkészült, akkor a kivájt krumpli darabokat egy olajozott tepsibe tesszük, sózzuk fűszerezzük, megtöltjük a krumplikat a pirított darálthússal, ráhelyezzük a krumpliágyra, sózzuk, füszerezzük, 1 pohár vizet öntünk a tepsibe, fóliával letakarjuk és betesszük az előmelegített sütőbe.
Gázsütőben 200 fokon körülbelül 1 óra alatt készre sül.



Joghurtos uborkasaláta:
A joghurtot 1 kockára vágott kigyóuborkával, nagyon pici foghagymával és pici sóval  elkeverem..
Kevés szárított mentát szórok rá
Ennyi, kész is az uborkasaláta:)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése